0

Om Unik Art


Tillbaka till livet

Under hela sitt liv har David Cheung försökt leva, vad samhället kallar en "normal" livsstil. Att skaffa sig karriär, jobb, hus, husdjur,  familj etc.  Men en dag så orkade inte kroppen och psyket längre. Konsekvenserna av detta ledde till utbrändhet och depression. För David blev det tillsammans med familjen en långsam rehabilitering tillbaka till livet. Det var som att börja lära sig att gå igen.

Konst för alla

Under rehabiliteringen 2015 började David att handrita, något som han haft med sig från barndomen och sin tid som spelutvecklare. Att hand rita gav David ro i sinnet och det blev teckning efter teckning. Människor med autism har kännetecken att kunna fokusera på att göra en sak under väldigt lång tid utan att bli trött. Just ett av Davids kännetecken är hans fantastiska förmåga att fokusera under väldigt lång tid på att rita detaljer. Allmänheten började få upp ögonen för hans detaljrikedom och unika språk i sin konst. Konsten kom att bestå av alltifrån gotisk arkitektur till galna espressomaskiner, Davids sura granne och mönsterimitationer av detaljer i naturen. Man kan kort och gott säga att han skapar konst för alla.

Den gemensamma nämnaren i många av hans motiv är att åskådaren hela tiden kan hitta nya saker, såsom en liten fiskebåt gömd i hörnet, eller ett ord gömt bakom en maskindel. Det är nästan som att titta på ett akvarium med fiskar, man hittar nya saker hela tiden i tavlorna.

Inspiration från klassisk arkitektur

Eftersom David har ett lekfullt sinne för tv-spel och japansk anime återspeglas detta i hans tavlor. Han är också väldigt inspirerad av detaljerna i den klassiska arkitekturen. Särskilt den gotiska stilen är en inspirationskälla, därav har många av tavlorna kyrkor som motiv.

David har ritat och samlat på sig en portfölj med extraordinära teckningar som han nu vill att människor ska få möjligheten att njuta av.

Nu är hans konst tillgänglig

Många började snabbt uppskatta Davids konst. Hans bror kom på att trycka konsten i upplagor och det var så idén med att skapa dcunikart föddes.  Dcunikart är en unik poster-webbutik som erbjuder endast ett urval av Davids konst och som gör det tillgängligt för alla i hela världen att få njuta av hans konst.

Namnet

Dc står för David Cheung.  Och ”k” i ”unik” är för att David som är född i Skandinavien, ska få ett nordiskt klingande ord, fast med internationell prägel.

Med hans unika konst vill vi skapa glädje och förmedla att oavsett ens förutsättningar eller omständigheter , har varje människa minst en unik gåva som kan uppmuntra andra.

 

 

 

Testimonials

” Med noggrannhet i variationen av tjocka och tunna streck får han sina teckningar att liksom stå för sig själva, stå ut ifrån det papper de är tecknade på.

Roland Sahrling

”Jag köpte konstverket för att jag tyckte om stilen och att den hade många detaljer. Sedan känner jag även att jag tycker om kunna att stötta lokala konstnärer.”

Christina Zhou

”David är en otrolig konstnär med en unik förmåga att plocka upp vackra alster på detaljnivå ”

Amanda Skog

 

sv_SESwedish

FREE ART Giveaway Subscribe to Newsletter

Get your FREE gift and be the first to know about Davids news, campaigns, great deals, or gallery exhibition!
Holler Box