Vår story

Jag heter William och detta är min bror David. Han har Aspergers syndrom och är en självlärd konstnär som ritar teckningar av byggnader och naturen. Hans speciella talang är hans  skuggteknik och snabbhet att rita små detaljer som blir till större konstverk. Detta är vår story. 

Han föddes 28 Nov 1983 i Slagelse, Danmark till föräldrar från Hong Kong. Som barn hade han svårt med skolan och kunde inte relatera till andra barn. Han var oftast ensam i sin egna lilla värld och trivdes där. Jag var själv barn och tänkte att det var kanske normalt för honom. 

Som vuxen hade han svårt med jobb och utbildning, han kunde inte förstå varför. Han försökte innerligen anpassa sig till denna världen, men han kunde inte förstå den och världen kunde inte förstå honom.

Till slut så gick det inte mer, 2015 så blev han utbränd och fick svår depression. Att försöka möta världens förväntningar dränerade all hans energi. 

På psykiatrin fick han diagnosen Aspergers syndrom, i autism spektrumet. Han var 32 år. Omställningen blev stor för honom och oss som familj som hade nästintill ingen kunskap om autism. För David blev det i det mentala som att försöka lära sig gå igen. 

Under rehabiliteringen började han skapa konst som hjälpte honom att övervinna sin utbrändhet. Han jobbar dock fortfarande med sitt självförtroende och hoppas en dag kunna bygga upp det helt.

Motiven i hans konstverk kommer från hans kärlek till berg, skog och klassiska kyrkobyggnader som enligt honom kännetecknar stillhet. 

Allmänheten började få upp ögonen för hans konst och eftersom David ville inspirera, uppmuntra och ge glädje så skapade jag denna web butik, där vi erbjuder posters och en del original verk. Eftersom han är lite skygg inför människor, så hjälper jag honom med marknadsföringen.

TEKNIK

Han är helt självlärd och använder sig endast av olika bläckpennor, linjetjocklekar och hans sinne för skuggteknik för att uppnå hans tolkning av verkligheten.

  • Now exhibiting

    Här kommer information om kommande utställningar och andra händelser. Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev för liknande information.

    More →
  • Buy my artwork

    Davids konst finns att köpa i shop fliken. Vi har även en del original konst som kan dyka upp emellanåt.

    Kolla in →